[...] nie jem niczego co z proszku, jogurtów, wędlin kupnych (od czasu do czasu mięso peklowane i wędzone własny wyrób), chleb na zakwasie domowy. Niestety została biała mąka, i mleko (wzdymające, więc jaka nietolerancja laktozy jest, ale nie umiem się przekonać do płatków z wodą), soja odpada. Za górę warzyw i owoców dam się pokroić :) Wiek : 30 [...]
[...] produktu nabiałowego jako źródła białka w diecie ! Osobiście uważam ze korzystnie było by wyeliminowanie tego produktu z diety, bądź ograniczenie go do minimum. Tak jak mleko, ser twarogowy, i wszelkiego rodzaju przetwory mleczne (bez których większość nie wyobraża sobie dnia) - nie są dobrym źródłem białka. Jest na to kilka powodów. -W [...]
[...] niekorzystny wpływ na stężenie cholesterolu we krwi. Osoby z nietolerancją laktozy zamiast mleka powinny spożywać mleczne napoje fermentowane, takie jak jogurt, kefir, mleko ukwaszone. Porcja ryby, drobiu, grochu, fasoli lub mięsa (do wyboru) Wszystkie dostarczają białka o wysokiej wartości odżywczej. W ciągu dnia należy spożyć jedną z [...]
[...] Odżywianie: wszystko da sie zjesc, nie ma czegos czego nie lubie dieta bedzie zamieszczona bo o jej ocene chodzi:) Cel: szybka redukcja Ograniczenia żywieniowe: mleko-brak tolerancji laktozy Stan zdrowia: zdrowy Preferowane formy aktywności fizycznej: 3x siłka(pn, sr, pt) areroby 2 razy w-f w szkole(pon, sr), bieganie wieczorne [...]
[...] glikogenu, np. banany, carbo, miód, wafle ryżowe, sok. pijemy głównie wodę mineralną niegazowaną 3-4 litry dziennie unikamy słodyczy, chipsów, coli, napojów gazowanych mleko pijemy tylko, jeżeli nie mamy problemu z tłuszczem oraz z trawieniem laktozy Teraz jeszcze coś równie ważnego: Źródła białka: piersi z kurczaka, wołowina, ryby [...]
[...] glikogenu, np. banany, carbo, miód, wafle ryżowe, sok. pijemy głównie wodę mineralną niegazowaną 3-4 litry dziennie unikamy słodyczy, chipsów, coli, napojów gazowanych mleko pijemy tylko, jeżeli nie mamy problemu z tłuszczem oraz z trawieniem laktozy Teraz jeszcze coś równie ważnego: Źródła białka: piersi z kurczaka, wołowina, ryby [...]
[...] sport osób, ciężko pracujących nad utrzymaniem szczupłej sylwetki, ale także jest doskonałą alternatywą dla osób będących na diecie. Składniki: izolat białka serwatki (mleko) 91% , ekstrakt kokosowy instant 7% , naturalny aromat, sól. Możliwa obecność mleka, jaj, glutenu, soi, skorupiaków, dwutlenku siarki i orzechów. Zalecane porcjowanie [...]
[...] banany, carbo, miód, wafle ryżowe, sok. 6. pijemy głównie wodę mineralną niegazowaną 3-4 litry dziennie 7. unikamy słodyczy, chipsów, coli, napojów gazowanych 8. mleko pijemy tylko, jeżeli nie mamy problemu z tłuszczem oraz z trawieniem laktozy Teraz jeszcze coś równie ważnego: Źródła białka: piersi z kurczaka, wołowina, ryby [...]
[...] kilka gramów masła i jakieś przetwory mleczne. Chleb, masło i marmolada tworzą idealne trio śniadaniowe. Co pić? Mamy do wyboru wiele gorących napojów, ale wskazane jest mleko, ze względu na dużą zawartość wapnia, protein i składników mineralnych. Osoby nie tolerujące laktozy mogą zastąpić je herbatą lub kawą. Kuszące proteiny. Jeszcze [...]
[...] kiedyś egzystować bez niego. Dlaczego więc niektórzy dietetycy nie zachęcają do picia mleka, skoro jest aż tak dobrym źródłem składników mineralnych? Prawda jest taka, że mleko wcale nie jest bardzo dobrym źródłem wielu składników mineralnych. Duże ilości takich pierwiastków jak mangan, chrom, selen i magnez można znaleźć w owocach i [...]
[...] zwiększający masę ciała. Dzięki odpowiednio dobranej mieszaninie białkowej dostarcza organizmowi 60 gramów białka pochodzącego z najwyższej jakości źródeł (serwatka, mleko, jaja). Dzięki zastosowaniu tzw. formuły time relase uwalnianie składników preparatu i przyswajalnie ich przez organizm jest rozłożone w czasie . PRO BLEND SOLID GAINS [...]
Jakie Białko? Jakie właściwości? O pozytywnych właściwościach suplementowania białka nie musimy dyskutować, fakty mówią za siebie. Zwiększenie syntezy białkowej i regeneracji Odzywki białkowe, poprzez dostarczenie większej ilości białka dla organizmu, stymulują syntezę białkową, co powoduje większy/dodatkowy wzrost masy mięśniowej. W połączeniu z [...]
[...] z wodą, gdyż pozwoli to odpowiednio kontrolować ilość spożywanych kalorii. Podawanie ich z mlekiem czy jogurtem naturalnie zwiększa ich liczbę i utrudnia dokładną ocenę - mleko sojowe wskazane jest zwłaszcza dla osób, których organizm nie toleruje laktozy oraz w przeciwieństwie do mleka krowiego nie zawiera cholesterolu - należy jeść dużo [...]
[...] niewątpliwie skończyło by się oponką na brzuchu. Co to jest Laktoza znajdziesz Tutaj - http://www.sfd.pl/Laktoza-t221595.html , http://www.sfd.pl/D_Szuka%C5%82a_%2D_Laktoza_mleko_itp-t70778.html Także wystrzegajcie się kupna na Allegro pseudo białek typu „Rolmlecz" i uważajcie kupując firmowe białka lub suplementy bo mogą być podrobione. [...]
[...] przed zawodami dalej całkowicie eliminują nabiał ale jest to bardziej związane z ilością sodu, która występuje w sporych ilościach głownie w serach podpuszczkowych. Nabiał i mleko jest przede wszystkim bogatym źródłem wapnia a obecne badania mówią o pozytywnym wpływie wapnia na utratę tkanki tłuszczowej, poza tym jest wiele badań [...]
[...] sa białka kurzych jaj, chude sery ... Mleko nie jest najlepszym produktem gdyż zawiera ciężkostrawną kazeinę oraz laktoglobuliny które mogą uczulać. Zanim włączymy na dobre mleko do naszej diety sprawdźmy czy aby napewno nam ono nie zaszkodzi. Dorosły człowiek ma upośledzoną zdolność do trawienia laktozy co moze powodować nieprzyjemne [...]
[...] vitalmax, kaizen itp. itd) NAJCZĘSTSZE OSZUSTWA NA AUKCJACH INTERNETOWYCH: Klasyka - bezwartościowy rolmlecz, dobry dla trzody chlewnej - nigdy dla sportowców! Rolmlecz lub mleko w proszku- w innym opakowaniu, fikcyjny skład (wydrukowany), maksymalnie 13% białka, brak producenta, atestu, kodu kreskowego. Wg opisu ma mieć 70 lub więcej % białka - [...]